top of page
 • Kaj je "Razturi na maturi"?"
  Razturi na maturi je najbolj napredna platforma za učenje. Vsebuje video razlage celotne snovi, zapiske, vaje za utrjevanje in webinarje z nasveti za tri predmete: angleščino, matematiko in slovenščino. Vsebine sestavljamo profesorice in magistrske študentke teh treh predmetov in se držimo nacionalnih učnih načrtov in napotkov v maturitetnih katalogih.
 • Komu je namenjena platforma Razturi na maturi?
  Platforma je namenjena vsem slovenskim dijakom in dijakinjam: od prvega do četrtega letnika, ne glede na program - gimnazija, srednja ali poklicna šola.
 • Kako deluje platforma Razturi na maturi?
  Ob nakupu dostop do vsebin na platformi (www.pripravenamaturo.si), ali darilne kartice, se vam odklenejo čisto vse vsebine za vse tri predmete. Tako lahko v svojem tempu gledate video razlage, rešujete vaje in si naložite zapiske. Platforma vam tudi meri napredek pri vsakem predmetu.
 • Koliko stanejo različni dostopi in kaj dobim z nakupom dostopa?
  Dostop do vseh vsebin za 1 mesec stane 30 EUR Dostop do vseh vsebin za 3 mesece stane 75 EUR Dostop do vseh vsebin za eno leto stane 200 EUR Ekskluziven “MATURA” dostop, ki velja do 15.julija 2022 stane 150 EUR.
 • Ali ob nakupu dobim darilno kartico po pošti?
  Če želite, vam darilno kartico pošljemo po pošti, tudi zavito in pripravljeno kot darilo. Če pa želite biti bolj okolju prijazni, vam lahko pošljemo tudi “virtualno darilno kartico”. V primeru digitalne oblike, boste nemudoma lahko dostopali do vseh vsebin.
 • Kako z darilno kartico uporabnik aktivira svoj dostop na platformi?
  Na zadnji strani darilne kartice je aktivacijska koda, ki jo vpišete na platformo po tem, ko se registrirate na www.pripravenamaturo.si. Navodila so prav tako napisana na hrbtni strani vsake darilne kartice.
 • Ali je vsebina na platformi namenjena za gimnazijo ali srednjo/poklicno šolo?
  Vsebina je namenjena vsem. Kot verjetno že veste, je za poklicno maturo potrebno manj snovi kot za splošno, tako da si tisti, ki bodo opravljali poklicno maturo, ogledajo samo malo manj videov in zapiskov kot tisti, ki jih čaka splošna matura.
 • Ali lahko kupim dostop samo do enega predmeta namesto vseh treh?
  Ob nakupu dostopa se vam odklenejo vse vsebine - glede na izkušnje in testiranja smo prišli do zaključka, da dijaki s pridom uporabljajo vsebine za vse tri predmete, tudi če v začetku niso nameravali uporabljati vseh. Pred testi, spraševanji ali maturo ali pa za pomoč pri domačih nalogah vedno prav pride vsaka video razlaga.
 • Koliko vsebine je na platformi?
  Pri 1000 videih in nalogah smo prenehali s štetjem :) Vsebine je več kot dovolj, da vsak najde primerne vsebine in nadgrajuje svoje znanje. Kar je najbolj pomembno - vsebine še naprej dodajamo, ker želimo pomagati prav vsakemu dijaku in dijakinji.
 • Kdo sestavlja vsebine na platformi?
  Vsebine sestavljamo profesorice treh predmetov: Lisa, ki je vodja vseh vsebin in magistra profesorica angleščine in nemščine, Sara, ki je diplomirana matematičarka in trenutno končuje magistrski študij matematike, Anja, ki je diplomirala iz primerjalne književnosti in anglistike in trenutno opravlja magisterij iz slovenistike in anglistike ter Katja, diplomirana slovenistka in hispanistka. Vse vsebine so skladne z nacionalnimi učnimi načrti in maturitetnimi katalogi.
 • Kje lahko kupim dosto do "Razturi na maturi"?"
  Dostop lahko kupiš v obliki darilne kartice, ali pa direktno na platformi www.pripravenamaturo.si.
 • Zakaj se imenuje Razturi na maturi, če je namenjeno vsem letnikom?"
  Zato, ker je cilj vsakega dijaka in dijakinje ob koncu srednje šole oz. gimnazije uspešno opraviti maturo. Z našo platformo pa bo vsak letnik veliko lažji.
 • Na katerih napravah deluje platforma Razturi na maturi?
  Platforma deluje na vseh napravah z delujočo internetno povezavo.
 • Ali je na platformi tudi vsebina za višji nivo splošne mature?
  Da. Platfomo sicer ves čas dopolnjujemo in dodajamo vsebine, je pa na njej že kar nekaj videov za višji nivo pri matematiki ter pomoč pri pisanju esejev na višjem nivoju iz angleščine.
bottom of page